Faculteitsraad TST

De studentenfractie van de faculteitsraad van de Tilburg School of Catholic Theology (TST) bestaat uit studenten van de bachelor- en masteropleidingen van onze faculteit. Elk jaar worden de leden door verkiezingen gekozen. Er zijn 5 zetels beschikbaar voor studenten in de faculteitsraad.

We vergaderen ongeveer 7 keer per jaar met het bestuur van de faculteit. Dan bespreken bijvoorbeeld veranderingen in opleidingen, controleren we de begroting van de faculteit en de verdere dagelijkse gang van zaken. In deze vergaderingen nemen we vaak input mee van medestudenten en als er problemen bij ons worden gemeld, kaarten we ze direct aan. Als je meer op opleidingsspecifieke zaken in wilt gaan, is er de opleidingscommissie, waar ook studenten plaats kunnen nemen.

Omdat de Tilburg School of Catholic Theology twee locaties heeft, Tilburg en Utrecht, vergaderen we afwisselend op beide locaties. Het is goed om beide locaties regelmatig aan te doen, allebei hebben een eigen sfeer. In Utrecht zit je middenin de binnenstad en kun je na de vergadering even bijkomen op het terras langs de Nieuwegracht. In Tilburg zit je midden op de campus meer tussen de studenten en is het verenigingsleven erg gezellig. Het merendeel van de studenten van onze faculteit zit in Utrecht.

We hebben als studentenfractie goede contacten met de studievereniging Ad Interim. We vinden het belangrijk dat studenten in Utrecht en Tilburg zich meer verbonden met elkaar voelen. Ook hebben we regelmatig contact met de universiteitsraadfracties en andere faculteiten. Op deze manier kunnen we zaken die voor studenten belangrijk zijn universiteitsbreed aanpakken!

Faculteit Katholieke Theologie van Tilburg University in Utrecht.