Students Tilburg Amnesty International (STAI)

We zijn een lokale studentenvereniging die deel uitmaakt van Amnesty International, en we zijn gepassioneerd over het pleiten voor mensenrechten op creatieve, praktische en opwindende manieren die onze Tilburgse gemeenschap dichterbij brengen. Onze vereniging bestaat uit drie commissies.
De commissie Kunst & Cultuur brengt creativiteit en activisme samen via evenementen zoals creatieve avonden en workshops. Actions That Matter neemt deel aan de jaarlijkse Write for Rights-campagne en organiseert interessante en praktische evenementen rond mensenrechten, zoals kleding- en boekenruilbeurzen. De commissie Symposium is gespecialiseerd in discussieavonden en symposia met interessante en deskundige sprekers.
Onze vereniging heeft ook een Gender Team dat toezicht houdt op en samenwerkt met verschillende instellingen in Noord-Brabant bij het ondertekenen van petities over gendergerelateerde onderwerpen, evenals de campagne ‘Let’s Talk About Yes’. Het Gender Team werkt ook samen met onze drie commissies aan gendergerelateerde evenementen.
We streven ernaar een veilige ruimte te creëren voor iedereen en bewustwording te brengen over de kwesties die de mensenrechten over de hele wereld beïnvloeden, en we verwelkomen altijd graag nieuwe leden in onze organisatie.