Het Februaricongres

Het Februaricongres is een jaarlijks terugkerend evenement in Tilburg dat zich richt op maatschappelijke trends op de arbeidsmarkt, met als doel om studenten te inspireren en te verbinden met bedrijven. Daarnaast biedt het congres studenten de mogelijkheid om zich te verdiepen in actuele thema’s en in hun carrièreperspectieven. Het programma bestaat uit 2 onderdelen:

  • Een interessant en bovenal relevant sprekersprogramma, met sprekers die veel bereikt hebben en een voorbeeldfunctie vormen voor jonge professionals;
  • Een workshopprogramma, waarin studenten de mogelijkheid krijgen om zich met medestudenten te buigen over relevante, door bedrijven verzorgde cases uit hun studierichting. Het biedt bedrijven en studenten de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier elkaar te leren kennen, te netwerken en te verdiepen in actuele thema’s.

Het Februaricongres onderscheidt zich van andere ontwikkelingsevenementen door niet alleen te focussen op de economische studies en gebruik te maken van drie verschillende pijlers. Op deze manier verbreedt het congres haar doelgroep en biedt het iedere student de mogelijkheid om zich te verdiepen in het carrièreveld van zijn of haar desbetreffende studierichting. Tevens biedt het een breed scala aan bedrijven de mogelijkheid om te ontdekken wat Tilburg als studentenstad te bieden heeft voor werkgevers.