Cicero

De Tilburgse Debatvereniging Cicero biedt studenten de mogelijkheid om hun debatvaardigheden te scherpen, met een nadruk op analyseren, improviseren en overtuigend spreken. Daarnaast zet ze zich in om het debat over maatschappelijk relevante thema’s te stimuleren en te verbreden. Cicero is een vereniging met een zeer open karakter. Hierdoor zijn er door de jaren heen zeer veelzijdige ledenbestanden geweest. Studenten met een verenigingsachtergrond, jongerenorganisaties of gewone studenten zonder extra vereniging. Deze studenten zijn altijd allemaal welkom geweest en hebben tezamen aan het gevarieerde Cicero bijgedragen.

Allereerst kun je de verbale strijd aangaan op onze eigen debatavonden, en worden je vaardigheden gescherpt door middel van workshops. Elke maandag avond om 19:00 is er een Nederlandse talige debatavond en op donderdag avond om 19:00 een Engelstalige debatavond. Naast deze debatavonden gaan we met Cicero ook naar debattoernooien in binnen- en buitenland en organiseren wij ons eigen Cicero debattoernooi! Verder Zijn er door het jaar heen ook samenwerkingen met andere verenigingen in de vorm van gezamenlijk georganiseerde avonden en voor de leden zelf worden er workshops en trainingen georganiseerd.

We moeten de sociale activiteiten niet vergeten, want Cicero is meer dan alleen debatteren! Samen naar de film, eten, borrelen of simpelweg lekker stappen behoren tot de reguliere activiteiten! Ook kun je bij Cicero lid worden van verschillende commissies. Er zijn 5 commissies: De toernooicommissie, de kas controle commissie, het magazine van Cicero, de sociale activiteiten commissie en de promo commissie.

Wat jouw plannen ook zijn, we hopen er samen met jou een mooie studententijd van te maken. “Esse Quam Videri!”- “Liever zijn, dan schijnen!” (Marcus Tullius Cicero)

Cicero

www.debatclub.nl

facebook.com/CiceroTDV