Tilburg Orientation Program (TOP)

Tilburg Orientation Program is de organisatie achter de jaarlijkse introductieweek voor alle nieuwe studenten in Tilburg. Ieder jaar doen ongeveer 4000 nieuwe studenten van zowel Tilburg University als Fontys en Avans Hogescholen mee aan deze week in augustus. Tijdens de week leren de nieuwe studenten alle aspecten en faciliteiten van Tilburg als stad, maar ook zeker van het studentenleven. TOP zorgt ervoor dat de nieuwe studenten een perfecte start in Tilburg krijgen en zo optimaal voorbereid aan de studie kunnen beginnen. Zo maken ze tijdens de week kennis met de campus van Tilburg University, het stadscentrum, en andere bekende locaties in Tilburg zoals de Spoorzone. Daarnaast krijgen de nieuwe studenten ook nog alle studenten, studie en sportverenigingen te zien. Kortom alles wat Tilburg te bieden heeft. Naast de introductieweek in augustus, organiseert TOP ook een kleinere introductieweek in januari. Deze week is bedoeld voor studenten die hun nieuwe studie in februari starten.

 

De organisatie van TOP bestaat ieder jaar uit 7 bestuursleden die vanaf september alweer druk bezig zijn om TOP Week en TOP Winter Week voor het jaar erop voor te bereiden. Vanaf begin maart komen er bovendien ongeveer 14 commissieleden bij om te helpen met het organiseren van TOP Week. Deze commissieleden worden onderverdeeld in verschillende commissies die ieder hun eigen taak hebben met betrekking tot TOP Week. Daarnaast zijn er ook ongeveer 40 crewleden die tijdens de week zelf helpen waar dat nodig is. Tijdens het organiseren van TOP Week kom je in contact met meer dan 150 verschillende partijen en kan je veel eigen inbreng hebben.

 

Mocht je geïnteresseerd zijn in een bestuursjaar of wil je commissie of crew worden, neem dan vooral een kijkje op de site: https://www.top-week.nl of check onze socials.

Bekijk deze video voor een sfeerimpressie: