T.S.A.V. Parcival – Atletiek

Parcival is de studentensportvereniging van Tilburg die zich focust op atletiek, voor nu met de focus op hardlopen. De vereniging heeft iedere week 4 groepstrainingen op het programma staan. De groepstrainingen vinden plaats in het Warande bos achter de Universiteit van Tilburg, het Spoorpark of op de baan. Het hardlopen gebeurt op allerlei verschillende niveaus variërend van beginner tot gevorderd. Op maandag om 19:00 tot 20:30 is een beginnerstraining, waarbij de basis van het hardlopen aan bod komt. Op Dinsdag is er van 18:45 tot 20:15 een  gevorderden training. Deze training wordt  gegeven door meermalig Nederlands kampioen duathlon Armand van der Smissen. Donderdag is er een training voor alle niveaus van 19:00 tot 20:30. Tot slot is er op zaterdag ook een training van 10:10-11:40.

De wedstrijden waaraan deel wordt genomen zijn zowel voor individuele lopers als voor de teamsporters geschikt. Er moet dan vooral gedacht worden aan estafetteloopjes voor de teamsporters en wedstrijden van het regio 13 circuit voor de individuele lopers.

Eind oktober organiseert Parcival jaarlijks de Snertcross. Dit evenement groeit nog altijd in populariteit in Tilburg en omgeving. Tijdens dit evenement gaan het eten van erwtensoep en een wedstrijd door het Warande bos hand in hand.

Naast sportieve activiteiten organiseert Parcival maandelijks een borrel voor haar leden in stamkroeg Café de Vos en de Craen. Hier kunnen onze leden in een ontspannen sfeer genieten van allerlei verschillende speciaal bieren. Ook worden er andere informele activiteiten georganiseerd voor een gezellige sfeer onder de leden, zoals een keer samen uit eten gaan. Parcival is een geschikte studenten sport vereniging voor zowel Nederlandse als buitenlandse studenten.

http://www.parcival-atletiek.nl