T.S.A.V. Parcival – Atletiek

Parcival is de studentensportvereniging van Tilburg die zich focust op atletiek, voor nu met de focus op hardlopen. De vereniging heeft iedere week 2 groepstrainingen op het programma staan en daarnaast zijn er ook nog twee optionele individuele trainingen. De groepstrainingen vinden plaats in het Warande bos achter de Universiteit van Tilburg. Het hardlopen gebeurt op allerlei verschillende niveaus variërend van beginner tot topsporter. Op maandag om 17:00 is een beginnerstraining, waarbij de basis van het hardlopen aan bod komt. Op maandag 18:00 en op donderdag 16:30 zijn er gevorderden trainingen. Deze trainingen worden door niemand minder gegeven dan meermalig Nederlands kampioen duathlon Armand van der Smissen.

De wedstrijden waaraan deel wordt genomen zijn zowel voor individuele lopers als voor de teamsporters geschikt. Er moet dan vooral gedacht worden aan estafetteloopjes voor de teamsporters en wedstrijden van het regio 13 circuit voor de individuele lopers.

Eind oktober organiseert Parcival jaarlijks de Snertcross. Dit evenement groeit nog altijd in populariteit in Tilburg en omgeving. Tijdens dit evenement gaan het eten van erwtensoep en een wedstrijd door het Warande bos hand in hand.

Naast sportieve activiteiten organiseert Parcival maandelijks een borrel voor haar leden in stamkroeg Cafe Hoegaarden. Hier kunnen onze leden in een ontspannen sfeer genieten van allerlei verschillende speciaalbieren uit heel de wereld. Ook worden er af en toe andere informele activiteiten georganiseerd voor een gezellige sfeer onder de leden, zoals een keer samen uit eten gaan.

 

Parcival Warandeloop

www.parcival-atletiek.nl